Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói kocka recept

Somlói kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Csokis-diós lapokhoz:

    • 3*2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3*4 dkg cukor
    • 3*6 dkg liszt
    • 3*fél cs sütőpor
    • 3*1 ek víz
    • 3*2 ek olaj
    • 2 ek kakaópor
    • 2*5 dkg darált dió

    Sárga krémhez:

    • 6 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás puding
    • 3 ek cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    A sziruphoz:

    • 2 dl víz
    • 15 dkg cukor
    • ízlés szerint rum

    Öntethez:

    • 4 dl tej
    • 2 ek kakaópor
    • 10 dkg étcsoki
    • 1 ek liszt
    • fél cs csokis pudingpor
    • rum
    • darált dió
    • 2 ek olaj
    • 3 dl tejszín

    Elkészítése:
    2 tojást szétválasztok. A sárgáját 1 ek cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverem. A fehérjét habbá verem a maradék cukorral. A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos, diós-lisztet. Sütőpapíros 15*30 cm-es tepsiben, sütőlapon kisütjük 180 fokon. (Tűpróbával ellenőrizzük.) A másik diós lapot is ugyanígy készítjük el, a csokis laphoz 2 ek kakaóport adunk, és azt is ugyanígy megsütjük.

    A krémhez 1 dl tejben elkeverjük a pudingport, majd a tojások sárgáját, a cukrokat is hozzáadjuk, majd felöntjük a többi tejjel, és folyamatos kevergetés mellett, kis lángon besűrítjük. A fehérjét 3 ek cukorral felverjük és a forró krémhez keverjük.

    A szirup hozzávalóit felfőzzük, felforraljuk, majd kihűtjük és belekeverjük a rumot. Ezzel a sziruppal meglocsoljuk a lapokat.

    A kisült lapokat megtöltjük úgy, hogy alul legyen egy diós lap, rá a krém fele, majd ízlés szerint megszórjuk darált dióval, erre rátesszük a csokis lapot, a krém másik fele, majd ezt is megszórjuk ízlés szerint darált dióval, és a tetejére a maradék diós lapot tesszük.

    Az öntet hozzávalóit az olaj kivételével gőz felett felolvasztjuk, majd levesszük és belekeverjük az olajat. A tejszínhabot felverjük. Az összeállított süteményt felkockázzuk, leöntjük öntettel és tejszínhab rózsákkal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá