Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsszelet recept

Puncsszelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor

    Sziruphoz:

    • 3 dl víz
    • 3-4 evőkanál baracklekvár
    • 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
    • 6 evőkanál rum és 2 evőkanál porcukor

    Tésztához:

    • 30 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom leve és lereszelt héja
    • Fél csomag sütőpor
    • 25 dkg liszt
    • 12 dkg olvasztott margarin
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habbá vert fehérjéje

    A mázhoz:

    • 1 csomag főzés nélküli pudingpor
    • 2 ek tej
    • 18 dkg margarin
    • 18 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A puncsszeletet az alábbiak szerint készítsük el: először csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőkanál lisztből, a masszát egy evőkanál kakaóval ízesítjük, s előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta kihűlt, kis kockákra vágjuk.

    A sárga piskótatészta széleit körbe vágtam, azt is kockákra vágtam és a kakaós piskótával összekevertem.

    A kakaós piskótadarabokat aztán leöntjük a következő sziruppal: három deciliter vízben elkeverünk három-négy evőkanál baracklekvárt, egy citrom lereszelt héját és kifacsart levét, hat evőkanál rumot és két evőkanál porcukrot is adunk hozzá. Ezt a masszát fogjuk két lap közé tölteni.

    A sütemény tésztájához harminc dekagramm porcukrot hat tojássárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk egy citrom levét és lereszelt héját, majd elvegyítjük fél csomag sütőporral elegyített huszonöt dekagramm liszttel, belecsurgatunk tizenkét dekagramm olvasztott margarint, végül óvatosan a masszába forgatjuk a hat tojás kemény habbá vert fehérjét. Ezt a mennyiséget a gáz tepsinél valamivel kisebb és magasabb falú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben piskótaként sütjük.

    Kihűlés után a tésztát vízszintesen félbevágjuk, aztán mindkét lap belsejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapra ráterítjük a rumos tölteléket, erre helyezzük a másik piskótalapot, majd óvatosan megnyomkodjuk a tetejét.

    A máz hozzávalóit vízgőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá