Meggyes kavart piskóta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze cukor
- fél csésze olaj
- fél csésze tej
- 2 csésze liszt
- 1 csomag sütőpor
- kakaópor ízlés szerint (1-2 ek)
- meggy vagy cseresznyebefőtt
- mazsola /én nem szoktam/
- kevés zsiradék a tepsi kenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, olajjal habosra keverem, majd felváltva keverem hozzá a lisztet és a tejet, hogy ne legyen csomós.
Kétfelé öntöm a masszát, az egyik felét a zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, a másik feléhez keverek kakaóport.
Ezt a barna masszát a világos tetejére öntöm, de úgy, hogy tarka színű legyen.
Meggyet vagy cseresznyét /aki édesebben szereti,befőttet használjon/ teszek a tetejére, ujjammal picit belenyomom a tésztába.
Előmelegített sütőben, a takarék és a közepes láng között sütöm. Nagyon jó puha és az olajtól, befőttől “csúszik” lefelé!
Persze lecsepegtetett befőttet használjunk.
Hogy ne eresszen levet sütés közben és ne ázzon el a tészta a befőttet hempergessük meg szemlemorzsában vagy lisztben.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.