Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes kavart piskóta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 5 tojás
    • 1 csésze cukor
    • fél csésze olaj
    • fél csésze tej
    • 2 csésze liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • kakaópor ízlés szerint (1-2 ek)
    • meggy vagy cseresznyebefőtt
    • mazsola /én nem szoktam/
    • kevés zsiradék a tepsi kenéséhez

    Elkészítése:
    A tojásokat a cukorral, olajjal habosra keverem, majd felváltva keverem hozzá a lisztet és a tejet, hogy ne legyen csomós. Kétfelé öntöm a masszát, az egyik felét a zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, a másik feléhez keverek kakaóport. Ezt a barna masszát a világos tetejére öntöm, de úgy, hogy tarka színű legyen. Meggyet vagy cseresznyét /aki édesebben szereti,befőttet használjon/ teszek a tetejére, ujjammal picit belenyomom a tésztába. Előmelegített sütőben, a takarék és a közepes láng között sütöm. Nagyon jó puha és az olajtól, befőttől “csúszik” lefelé! Persze lecsepegtetett befőttet használjunk. Hogy ne eresszen levet sütés közben és ne ázzon el a tészta a befőttet hempergessük meg szemlemorzsában vagy lisztben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek