Meggyes kavart piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 1 csésze cukor
  • fél csésze olaj
  • fél csésze tej
  • 2 csésze liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • kakaópor ízlés szerint (1-2 ek)
  • meggy vagy cseresznyebefőtt
  • mazsola /én nem szoktam/
  • kevés zsiradék a tepsi kenéséhez

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral, olajjal habosra keverem, majd felváltva keverem hozzá a lisztet és a tejet, hogy ne legyen csomós.

Kétfelé öntöm a masszát, az egyik felét a zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, a másik feléhez keverek kakaóport.

Ezt a barna masszát a világos tetejére öntöm, de úgy, hogy tarka színű legyen.

Meggyet vagy cseresznyét /aki édesebben szereti,befőttet használjon/ teszek a tetejére, ujjammal picit belenyomom a tésztába.

Előmelegített sütőben, a takarék és a közepes láng között sütöm. Nagyon jó puha és az olajtól, befőttől “csúszik” lefelé!

Persze lecsepegtetett befőttet használjunk.

Hogy ne eresszen levet sütés közben és ne ázzon el a tészta a befőttet hempergessük meg szemlemorzsában vagy lisztben.