Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos piskóta áfonya lekvárral recept

Mákos piskóta áfonya lekvárral
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók 12 személyre:

    • 10 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finom liszt
    • 10 dkg darált mák
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs. sütőpor
    • 1/2 kg áfonyalekvár
    • porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fele cukorral habosra keverjük a sárgáját, a cukor másik felével kemény habbá verjük a fehérjét.

    Óvatosan összekeverjük és hozzá adagoljuk a sütőporral átszitált lisztet és a mákot.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, elsimítjuk és 180 fokon 30-35 perig sütjük.

    A piskótát félbevágjuk és megkenjük az áfonyalekvárral. A tetejére is vékony lekvár réteget kenünk és porcukorral megszórjuk. Kockákra vágva tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!:))

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá