Mákos piskóta áfonya lekvárral

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Mákos piskóta áfonya lekvárral

Hozzávalók:

Hozzávalók 12 személyre:

  • 10 db tojás
  • 10 dkg finom liszt
  • 10 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1/2 kg áfonyalekvár
  • porcukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fele cukorral habosra keverjük a sárgáját, a cukor másik felével kemény habbá verjük a fehérjét.

Óvatosan összekeverjük és hozzá adagoljuk a sütőporral átszitált lisztet és a mákot.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, elsimítjuk és 180 fokon 30-35 perig sütjük.

A piskótát félbevágjuk és megkenjük az áfonyalekvárral. A tetejére is vékony lekvár réteget kenünk és porcukorral megszórjuk. Kockákra vágva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!:))