Kókuszkocka recept
Hozzávalók: 20-30 db-hoz
A piskótához:
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek finom liszt
- 8 ek kristálycukor
- 1 kk sütőpor
A pudinghoz:
- fél l tej
- 1 cs csokis puding
- 4 ek kristálycukor
- 2 cl rum vagy aroma
- 5 dkg mazsola
A mártáshoz:
- 6 dl tej
- fél cs csokis puding
- 4 ek kristálycukor
- 5 dkg kakaópor
- 2 cl rum vagy aroma
A beforgatáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A 8 tojásból, 8 kanál lisztből, 8 kanál cukorból a sütőporral piskótát sütünk. A mazsolát beáztatjuk. A kihűlt piskótát lapjával kettévágjuk.
A pudinghoz egy csomag pudingporból 4 evőkanál cukorral és fél liter tejjel,rumaromával pudingot főzünk.
A mártáshoz a kakaóport kikeverjük 4 evőkanál cukorral, fél csomag pudingporral, rumaromával,2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk és hozzáöntjük a kikevert kakaót. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. A piskótát megkenjük a pudinggal,megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával, ráhelyezzük a másik lapot, hűtjük, kockára vágjuk. A kockákat a csoki mártásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!