Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi töltött piskóta recept

Házi töltött piskóta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Alaphoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 12,5 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 ek kakaópor

    Krémhez:

    • 6 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 3 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej
    • 1/2 ek cukor
    • 1/2 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A tésztához a porcukrot tojássárgájával habosra keverjük,hozzá adunk 4 ek forró vizet,majd a lisztet, kakaóport, sütőport majd a tojások felvert habját. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amíg sül elkészítjük a tölteléket. A lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, tojással, tejjel símára keverve sűrű péppé főzzük. Kihűlés után belekeverjük a vajjal habosra kikevert porcukrot.
    A kihűlt tésztát kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. (A tetejét a fotón házi meggybefőttel díszítettem.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá