Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habkönnyű japán piskóta recept

Habkönnyű japán piskóta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 18 centi átmérőjű formához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 gr finomliszt (süteményliszt)
    • 100 gr vaj
    • 100 gr cukor
    • 100 gr tej
    • 1 tk vanília aroma

    Elkészítése:

    A vajat a tejjel egy lábasban összemelegítjük.

    Robotgép táljába szitáljuk a lisztet, majd hozzáöntjük az összemelegített keveréket.

    Elindítjuk a keverést, majd hozzáadjuk a vanília aromát, és egyesével a tojások sárgájait.

    A tojásfehérjéket alacsony fordulaton elkezdjük kihabosítani, majd apró adagokban hozzákeverjük a cukrot. Nem túl kemény habbá verjük.

    Ezután hozzáadjuk a sárga masszát, majd egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe.

    A formánkat, ami nem kapcsos (lehet szögletes is) kívülről alufóliával beborítjuk, belül vékonyan kikenjük olajjal vagy margarinnal, beleszabjuk az aljába és az oldalára is a sütőpapírt, majd beleöntjük és elegyengetjük a masszát.

    Egy magasabb falú tepsibe állítjuk, amibe a formánk köré forró vizet (legalább 80 fok) öntünk úgy, hogy legalább a formánk alsó harmadáig érjen.

    150 fokon 60 percig sütjük ezt a szépséget, majd még melegen kiemelhetjük a formából ha nem bírunk várni és szeletelhetjük is egy recés késsel.

    Nálunk önmagában elfogyott az egész! Nem kellett erre semmilyen szlötyi. 🙂

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá