Habkönnyű japán piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 18 centi átmérőjű formához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 gr finomliszt (süteményliszt)
- 100 gr vaj
- 100 gr cukor
- 100 gr tej
- 1 tk vanília aroma
Elkészítése:
A vajat a tejjel egy lábasban összemelegítjük.
Robotgép táljába szitáljuk a lisztet, majd hozzáöntjük az összemelegített keveréket.
Elindítjuk a keverést, majd hozzáadjuk a vanília aromát, és egyesével a tojások sárgájait.
A tojásfehérjéket alacsony fordulaton elkezdjük kihabosítani, majd apró adagokban hozzákeverjük a cukrot. Nem túl kemény habbá verjük.
Ezután hozzáadjuk a sárga masszát, majd egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe.
A formánkat, ami nem kapcsos (lehet szögletes is) kívülről alufóliával beborítjuk, belül vékonyan kikenjük olajjal vagy margarinnal, beleszabjuk az aljába és az oldalára is a sütőpapírt, majd beleöntjük és elegyengetjük a masszát.
Egy magasabb falú tepsibe állítjuk, amibe a formánk köré forró vizet (legalább 80 fok) öntünk úgy, hogy legalább a formánk alsó harmadáig érjen.
150 fokon 60 percig sütjük ezt a szépséget, majd még melegen kiemelhetjük a formából ha nem bírunk várni és szeletelhetjük is egy recés késsel.
Nálunk önmagában elfogyott az egész! Nem kellett erre semmilyen szlötyi. 🙂