Fehércsokoládés-mákos kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Mákos tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 3 ek kanálkristálycukor
- 50 g darált mák
- 1 ek rétesliszt
- 1 ek rum
- 1 kk sütőpor
Fehér tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 3 ek kristálycukor
- 3 ek búza finomliszt
- 2 ekolaj
- 1 ek rum
- 1 kk sütőpor
Krém:
- 700 ml tej
- 200 g fehércsokoládé
- 100 g kristálycukor
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 2 ek búza finomliszt
- 250 ml habtejszín
- 1 csomag zselatinfix
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd a tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Elkészítjük a mákos tésztát: a tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a liszt, mák és sütőpor keverékét. Ezután ízlés szerint rummal ízesíthetjük.
A tészta felét a tepsibe öntjük és megsütjük. A másik lapot is ugyanígy megsütjük, így lesz két mákos lapunk.
Elkészítjük a fehér tésztát: a tojások fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a rumot és az olajat, alaposan elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tésztát 160 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már elválik a tepsi oldalától.
Elkészítjük a krémet. A tejet egy edénybe tesszük, beletörjük a csokoládét, majd felmelegítjük és megvárjuk, míg a csokoládé felolvad.
Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd egy kevés forró tejet öntünk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a pudingporral elkevert lisztet, majd az egész masszát hozzáadjuk a csokoládés tejhez. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A kész krémet levesszük a tűzről, majd háztartási fóliával letakarjuk és kihűtjük.
Amíg a krém hűl, a habtejszínhez hozzáadjuk a zselatint, habosra verjük és belekeverjük a krémbe, majd az egészet 3 részre osztjuk.
Kezdhetjük a rétegezést. A mákos lapra rákenünk egy réteg krémet, elegyengetjük, erre kerül a fehér tészta, ezt is megkenjük a krémmel, rátesszük a második mákos tésztát, végül ezt is megkenjük a krémmel.
A tetejét darált mákkal megszórjuk, majd legalább három órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ezután a süteményt felszeleteljük, majd tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










