Fehércsokoládés-mákos kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Mákos tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 ek kanálkristálycukor
- 50 g darált mák
- 1 ek rétesliszt
- 1 ek rum
- 1 kk sütőpor
Fehér tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 ek kristálycukor
- 3 ek búza finomliszt
- 2 ekolaj
- 1 ek rum
- 1 kk sütőpor
Krém:
- 700 ml tej
- 200 g fehércsokoládé
- 100 g kristálycukor
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 2 ek búza finomliszt
- 250 ml habtejszín
- 1 csomag zselatinfix
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd a tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Elkészítjük a mákos tésztát: a tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a liszt, mák és sütőpor keverékét. Ezután ízlés szerint rummal ízesíthetjük.
A tészta felét a tepsibe öntjük és megsütjük. A másik lapot is ugyanígy megsütjük, így lesz két mákos lapunk.
Elkészítjük a fehér tésztát: a tojások fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a rumot és az olajat, alaposan elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tésztát 160 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már elválik a tepsi oldalától.
Elkészítjük a krémet. A tejet egy edénybe tesszük, beletörjük a csokoládét, majd felmelegítjük és megvárjuk, míg a csokoládé felolvad.
Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd egy kevés forró tejet öntünk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a pudingporral elkevert lisztet, majd az egész masszát hozzáadjuk a csokoládés tejhez. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A kész krémet levesszük a tűzről, majd háztartási fóliával letakarjuk és kihűtjük.
Amíg a krém hűl, a habtejszínhez hozzáadjuk a zselatint, habosra verjük és belekeverjük a krémbe, majd az egészet 3 részre osztjuk.
Kezdhetjük a rétegezést. A mákos lapra rákenünk egy réteg krémet, elegyengetjük, erre kerül a fehér tészta, ezt is megkenjük a krémmel, rátesszük a második mákos tésztát, végül ezt is megkenjük a krémmel.
A tetejét darált mákkal megszórjuk, majd legalább három órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ezután a süteményt felszeleteljük, majd tálaljuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »