Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eper krémmel töltött piskóta recept

Eper krémmel töltött piskóta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 16 dkg rétesliszt
    • 4 evőkanál víz
    • fél cs sütőpor
    • 2 evő kanál keserű kakaópor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • margarin a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír

    Krém:

    • 2 cs eper puding
    • fél l tej
    • cukor ízlés szerint
    • 10 dkg vaj
    • fél kg eper
    • fél l habtejszín
    • 2 db habfixáló

    Elkészítés:

    Előmelegítem a sütőt 180 fokra

    A tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket a cukorral, hozzáadom a sárgákat, a vizet, a kakaót, a sütőport és végül a lisztet.

    Beleöntöm a tésztát a tepsibe, kb 20-30 perc alatt készre sütöm, de érdemes ránézni, mert minden sütő más.

    Villával vagy hústűvel a közepébe szúrok, ha nem marad tészta az eszközön, kész a piskóta.

    Krém:

    A tejet felforralom, közben a pudingokat kikeverem egy kevés tejjel és 2-3 evőkanál cukorral. Amikor felforrt beleöntöm a masszát és jó keményre főzöm a pudingot, a tűzről levéve hozzákeverem a vajat és jól lehűtöm.

    Közben az eper felét felkockázom és szűrőbe teszem, hogy lecsepegjen majd a kihűlt pudinghoz keverem.

    A piskótát kettévágom, megkenem a pudinggal a tetejét és az oldalát is. A habot felverem, majd habzsák segítségével bevonom vele a süteményt. A maradék eperrel díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá