Eper krémmel töltött piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg rétesliszt
  • 4 evőkanál víz
  • fél cs sütőpor
  • 2 evő kanál keserű kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • margarin a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír

Krém:

  • 2 cs eper puding
  • fél l tej
  • cukor ízlés szerint
  • 10 dkg vaj
  • fél kg eper
  • fél l habtejszín
  • 2 db habfixáló

Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt 180 fokra

A tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket a cukorral, hozzáadom a sárgákat, a vizet, a kakaót, a sütőport és végül a lisztet.

Beleöntöm a tésztát a tepsibe, kb 20-30 perc alatt készre sütöm, de érdemes ránézni, mert minden sütő más.

Villával vagy hústűvel a közepébe szúrok, ha nem marad tészta az eszközön, kész a piskóta.

Krém:

A tejet felforralom, közben a pudingokat kikeverem egy kevés tejjel és 2-3 evőkanál cukorral. Amikor felforrt beleöntöm a masszát és jó keményre főzöm a pudingot, a tűzről levéve hozzákeverem a vajat és jól lehűtöm.

Közben az eper felét felkockázom és szűrőbe teszem, hogy lecsepegjen majd a kihűlt pudinghoz keverem.

A piskótát kettévágom, megkenem a pudinggal a tetejét és az oldalát is. A habot felverem, majd habzsák segítségével bevonom vele a süteményt. A maradék eperrel díszítem.