Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-szilvalekváros piskótatekercs recept

Diós-szilvalekváros piskótatekercs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 5 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelékhez :

    • 16 dkg margarin
    • 14 dkg darált dió
    • 4 evőkanál szilvalekvár
    • 1 evőkanál csokoládé
    • 1 evőkanál Rum
    • reszelt citromhéj
    • 4 kanál cukor
    • 1 kiskanál kakaó

    Elkészítése:

    Liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojássárgájákat,a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjét felverjük majd hozzáadjuk a felvert tojás sárgáját és végül a lisztet. Egy 40x 42 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük), majd a 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük a piskótát. Ha megsült még melegen belegöngyöljük egy tiszta konyharuhába, és hagyjuk, hogy kihűljön. Ha kihűlt megtöltjük a krémmel és egy órára kb hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt szeleteljük.

    Töltelék elkészítése:
    Az olvasztott margarinon kissé megpirítjuk a darált diót, a tűzről levéve beletesszük a cukrot majd a lekvárt, kakaóport,csokit, rumot és végül a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük, kicsit várunk hogy hűljön és már tölthetjük is a tekercset.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá