Diós-szilvalekváros piskótatekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Diós-szilvalekváros piskótatekercs

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 5 tojás sárgája
  • 5 tojás fehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez :

  • 16 dkg margarin
  • 14 dkg darált dió
  • 4 evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál csokoládé
  • 1 evőkanál Rum
  • reszelt citromhéj
  • 4 kanál cukor
  • 1 kiskanál kakaó

Elkészítése:

Liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojássárgájákat,a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjét felverjük majd hozzáadjuk a felvert tojás sárgáját és végül a lisztet. Egy 40x 42 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük), majd a 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük a piskótát. Ha megsült még melegen belegöngyöljük egy tiszta konyharuhába, és hagyjuk, hogy kihűljön. Ha kihűlt megtöltjük a krémmel és egy órára kb hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt szeleteljük.

Töltelék elkészítése:
Az olvasztott margarinon kissé megpirítjuk a darált diót, a tűzről levéve beletesszük a cukrot majd a lekvárt, kakaóport,csokit, rumot és végül a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük, kicsit várunk hogy hűljön és már tölthetjük is a tekercset.