Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékhez :
Elkészítése:
Liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojássárgájákat,a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjét felverjük majd hozzáadjuk a felvert tojás sárgáját és végül a lisztet. Egy 40x 42 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük), majd a 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük a piskótát. Ha megsült még melegen belegöngyöljük egy tiszta konyharuhába, és hagyjuk, hogy kihűljön. Ha kihűlt megtöltjük a krémmel és egy órára kb hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt szeleteljük.
Töltelék elkészítése:
Az olvasztott margarinon kissé megpirítjuk a darált diót, a tűzről levéve beletesszük a cukrot majd a lekvárt, kakaóport,csokit, rumot és végül a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük, kicsit várunk hogy hűljön és már tölthetjük is a tekercset.