Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis mézes recept

Csokis mézes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Kakaós laphoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 15 dkg kristálycukor
    • 2 evőkanál méz
    • 5 evőkanál tej
    • 2 ek kakaópor
    • 35 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál víz
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1/2 csomag sütőpor

    Csokikrém:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2 dl habtejszín
    • ízlés szerint rum

    Tetejére:

    • étcsoki
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A lap hozzávalói közül a tojást, a vajat, kristálycukrot, mézet és a tejet, egy lábosban 2-3 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a 2 evőkanál kakaót. Ezután a 35 dkg lisztet és az egy csomag sütőport. Tésztává dolgozzuk össze.

    Ezután a tésztát két felé vesszük, egyenként közepes tepsi méretére nyújtjuk és 180 fokos sütőben, a tepsi hátulján 10-15 percig sütjük. A másik lappal is így járunk el.

    Majd ha ezzel elkészültünk jön a vizes piskóta megsütése.

    A tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját a cukorral összekeverjük, fehéredésig. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a tojásfehérjéből. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Ugyan abban a tepsiben sütjük, mint amin a lapokat sütöttük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    A krém elkészítése:

    A habtejszínt, az apró darabokra tördelt csokoládét és a cukrot állandóan kevergetve felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, apránként hozzáadagolva a vajat, gépi habverővel jó habosra keverjük. Várjuk meg még a krém teljesen kihűl és csak utána adjuk hozzá a margarint.

    Összeállítás: az egyik mézes lap kerül alulra, melyre rákenjük a krém felét, ráfektetjük a piskótát, megkenjük a krém másik felével és befedjük a maradék mézes lappal.

    A sütemény tetejére gőz fölött olvasztott csokoládét csorgatunk, melybe olvasztás közben kevés olajat teszünk.

    Egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a mézes lapok megpuhuljanak és szépen szeletelhető legyen a sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá