Hozzávalók:
Kakaós laphoz:
Piskótához:
Csokikrém:
Tetejére:
Elkészítése:
A lap hozzávalói közül a tojást, a vajat, kristálycukrot, mézet és a tejet, egy lábosban 2-3 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a 2 evőkanál kakaót. Ezután a 35 dkg lisztet és az egy csomag sütőport. Tésztává dolgozzuk össze.
Ezután a tésztát két felé vesszük, egyenként közepes tepsi méretére nyújtjuk és 180 fokos sütőben, a tepsi hátulján 10-15 percig sütjük. A másik lappal is így járunk el.
Majd ha ezzel elkészültünk jön a vizes piskóta megsütése.
A tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját a cukorral összekeverjük, fehéredésig. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a tojásfehérjéből. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Ugyan abban a tepsiben sütjük, mint amin a lapokat sütöttük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krém elkészítése:
A habtejszínt, az apró darabokra tördelt csokoládét és a cukrot állandóan kevergetve felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, apránként hozzáadagolva a vajat, gépi habverővel jó habosra keverjük. Várjuk meg még a krém teljesen kihűl és csak utána adjuk hozzá a margarint.
Összeállítás: az egyik mézes lap kerül alulra, melyre rákenjük a krém felét, ráfektetjük a piskótát, megkenjük a krém másik felével és befedjük a maradék mézes lappal.
A sütemény tetejére gőz fölött olvasztott csokoládét csorgatunk, melybe olvasztás közben kevés olajat teszünk.
Egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a mézes lapok megpuhuljanak és szépen szeletelhető legyen a sütemény.