Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-meggyes tejszínes recept

Csokis-meggyes tejszínes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 40 dkg cukor
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl étolaj
    • 2 dl langyos víz
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 1 üveg magozott meggy
    • 15 dkg cukor
    • 6 dl víz
    • 2 cs csokis pudingpor

    Tetejére:

    • 0,5 l habtejszín
    • porcukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    4 tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, 1 dl olajat és 1 dl langyos vizet. Alacsony fordulaton kicsit tovább keverjük, majd hozzáadjunk 20 dkg lisztet, melyben elkevertünk előzőleg fél cs sütőport.

    Egy 22*38 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és beletöltjük a tésztát. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A maradék alapanyagokból készítünk még egy lapot.

    Közben elkészítjük a krémet. Fél liter vízben felforraljuk a meggyet. A csokipudingot a cukorral, a maradék vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk és sűrűre főzzük.

    Amikor a tésztánk már kihűlt, levesszük az aljáról a sütőpapírt, ég melegen, de nem forrón megtöltjük a meggyes krémmel. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tetejére a tejszínhabot ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verjük és ezt a kihűlt sütink tetejére simítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá