Csokis-meggyes tejszínes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokis-meggyes tejszínes

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg cukor
  • 8 tojás
  • 2 dl étolaj
  • 2 dl langyos víz
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl víz
  • 2 cs csokis pudingpor

Tetejére:

  • 0,5 l habtejszín
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítése:

4 tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, 1 dl olajat és 1 dl langyos vizet. Alacsony fordulaton kicsit tovább keverjük, majd hozzáadjunk 20 dkg lisztet, melyben elkevertünk előzőleg fél cs sütőport.

Egy 22*38 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és beletöltjük a tésztát. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A maradék alapanyagokból készítünk még egy lapot.

Közben elkészítjük a krémet. Fél liter vízben felforraljuk a meggyet. A csokipudingot a cukorral, a maradék vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk és sűrűre főzzük.

Amikor a tésztánk már kihűlt, levesszük az aljáról a sütőpapírt, ég melegen, de nem forrón megtöltjük a meggyes krémmel. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tetejére a tejszínhabot ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verjük és ezt a kihűlt sütink tetejére simítjuk.