Barackos charlotte recept
Hozzávalók:
Piskóta tekercshez:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
- 1 kis kanál sütőpor
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 3 dl habtejszín felvert habja
- 20 dkg porcukor
- 1,5 dl langyos tej
- 1 csomag zselatin
- őszibarack befőtt vagy más gyümölcs
Elkészítése:
5 tojásból piskótatekercset készítünk. 5 tojássárgáját 5 dkg cukorral kikeverjük. 5 tojásfehérje 5 dkg cukorral felverjük. 12.5 dkg lisztet, 1 kiskanál sütőporral kikeverjük, először a tojássárgájával, majd a fehérjével óvatosan összekeverjük nehogy a hab összeessen. Sütőpapíron vagy kivajazott, lisztezett tepsin sütjük. Ha kisült, akkor nedves konyharuhán feltekerjük. Kihűlés után megtöltjük sárgabaracklekvárral és újra feltekerjük. A piskótatekercset kb. 1cm szélesre szeleteljük. Egy mélyebb kerek tálat folpackkal kibélelünk és a szeleteket körberakjuk. A túrót a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a zselatinos tejszínhabot. Ehhez a zselatint a tejben óvatosan, langyosra melegítve feloldjuk, elkeverjük 2-3 kanál habbal, s így adjuk a teljes habmennyiséghez. A tejszínes túróhoz apróra darabolt őszibarack befőttet keverünk. A krémet ráöntjük a piskótára, és a tetejét is kirakjuk a maradék tekercsekkel. Másnap tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk és szeleteljük mint a tortát.