Áfonylekváros, csokis piskóta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
Krém:
- 1 üveg áfonya lekvár (vagy másmilyen ízű)
Bevonás:
- 2 tábla étcsokoládé (200 g)
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kemény habbá verjük fehéredésig kb 10 perc alatt.
A sütőporral elkevert lisztet apránként hozzákeverjük.
Egy nagy gáztepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon készre sütjük.
Ha kész, sütőpapírra borítva még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
Ezután áfonya lekvárral megkenjük, feltekerve rácsra tesszük és a vízgőz felett felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk.
Ha a csoki megdermedt, akkor forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »