Áfonylekváros, csokis piskóta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
Krém:
- 1 üveg áfonya lekvár (vagy másmilyen ízű)
Bevonás:
- 2 tábla étcsokoládé (200 g)
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kemény habbá verjük fehéredésig kb 10 perc alatt.
A sütőporral elkevert lisztet apránként hozzákeverjük.
Egy nagy gáztepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon készre sütjük.
Ha kész, sütőpapírra borítva még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
Ezután áfonya lekvárral megkenjük, feltekerve rácsra tesszük és a vízgőz felett felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk.
Ha a csoki megdermedt, akkor forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »









