Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskóta tekercs recept

Piskóta tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 púpos evőkanál porcukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 1 citrom héja

    Elkészítése:

    A tojásokat a porcukorral géppel nagyjából 15-20 percig keverem. Minél türelmesebbek vagyunk a tészta állaga annál jobb lesz. Apránként hozzáadom az átszitált lisztet és sütőport, majd a végén a citrom reszelt héját. Imádom az illatát amikor frissen reszelem, a tésztát is megbolondítja.

    A sütőt előmelegítjük teljes hőfokra. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a sütő középső részébe toljuk. Ekkor a hőmérsékletet mérsékeljük 200 fokig.

    Öt perc után újra mérsékeljük a sütési hőt 175 fokra majd ezen 10 percig sütjük tovább. Tűpróba!!
    Az elkészült tésztát tiszta konyharuhára borítjuk, leszedjük a tetejéről a sütőpapírt, majd többször a konyharuha segítségével feltekerjük. Ezt a műveletet érdemes többször megtenni, míg meleg a tészta.

    Így nem fog megtörni. Feltekert állapotban hagyjuk kihűlni. Lekvárral megkenjük, újra feltekerjük és ízlés szerint porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá