Piskóta tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 egész tojás
  • 6 púpos evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 citrom héja

Elkészítése:

A tojásokat a porcukorral géppel nagyjából 15-20 percig keverem. Minél türelmesebbek vagyunk a tészta állaga annál jobb lesz. Apránként hozzáadom az átszitált lisztet és sütőport, majd a végén a citrom reszelt héját. Imádom az illatát amikor frissen reszelem, a tésztát is megbolondítja.

A sütőt előmelegítjük teljes hőfokra. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a sütő középső részébe toljuk. Ekkor a hőmérsékletet mérsékeljük 200 fokig.

Öt perc után újra mérsékeljük a sütési hőt 175 fokra majd ezen 10 percig sütjük tovább. Tűpróba!!
Az elkészült tésztát tiszta konyharuhára borítjuk, leszedjük a tetejéről a sütőpapírt, majd többször a konyharuha segítségével feltekerjük. Ezt a műveletet érdemes többször megtenni, míg meleg a tészta.

Így nem fog megtörni. Feltekert állapotban hagyjuk kihűlni. Lekvárral megkenjük, újra feltekerjük és ízlés szerint porcukorral meghintjük.