Pihekönnyű citromos álom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek víz
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom
Elkészítése:
A nagy tepsibe sütőpapírt teszünk.
A tojások fehérjét a hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben a cukrot kanalanként hozzáadjuk és keményre verjük.
Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot is.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk.
A masszát a tepsibe simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk. Megsütjük kb 12-15 perc alatt. Vizes konyharuhára borítjuk, majd ha kihűlt nagyobb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Közben a mascarponét a porcukorral,a citrom héjával és a levével habosra keverjük, majd habzsákba töltjük és a piskótára nyomjuk körben, közepébe barack lekvárt teszünk.
A megmaradt piskótát ledaráljuk és belehempergettjük az elkészült süteményünket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »