Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pignoli tortácska recept

Pignoli tortácska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Az omlós tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 125 g vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1 kk vaníliás cukor
    • 3 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 kk só

    A töltelékhez:

    • 125 g vaj
    • 40 g vágott fenyőmag
    • 110 g darált mandula
    • 135 g porcukor
    • 3 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 g étkezési keményítő
    • 1 késhegynyi só

    Továbbá:

    • 8 db 7,5 cm-es gyümölcstortaforma
    • 4 dkg fenyőmag a szóráshoz
    • porcukor
    • kicsi tortapapír a tálaláshoz

    Elkészítése:

    Az omlós tésztához valókat géppel összedolgozom, és fóliába csomagolva 24 órát hűtőbe kifagyasztom.

    Másnap lisztezett deszkán 3 mm vastag lapra kinyújtom, és 7-8 cm átmérőjű korongokat vágok, és a formákba fektetve belenyomkodom, a túllógó részt levágom. Villával megszurkálom, és vaksütéssel elősütöm őket.

    A töltelékhez felforrósítok 2 ek. vajat, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve világosra pirítom a fenyőmagot benne. Egy lábasban felolvasztom a maradék vajat, és félreteszem. Összekeverem a fenyőmagot, a mandulát, és a cukrot. Egyenként hozzáadom a tojásokat, és mindig csak akkor adom hozzá a következőt, ha az előzővel már alaposan összedolgoztam.

    Én géppel készítem, mert sokkal könnyebb. Habos sűrű krémet kapok. Lazán hozzáadom, a keményítőt, és a sót, végül a kihűlt olvasztott vajat. A masszát a kihűlt tortákba töltöm, és 190 fokos sütőben addig sütöm, míg a töltelék pirulni kezd, és kiveszem a sütőből megszórom a fenyőmaggal, és 160 fokon 15-20 percig készre sütöm. Kiemeljük a tortácskákat, és kivesszük a formából. Kihűtjük, szórjuk porcukorral, és így kínáljuk.

    Tanácsok, tippek

    Azért kell utólag a fenyőmagot sütés közben rászórni, hogy ne süllyedjenek bele a töltelékbe. Bár nálam nem pirult meg annyira, mint kellett volna, de így is mennyei volt az íze. Érdemes kipróbálni, senki nem bánja meg. Francia barátunktól való a recept, arrafelé mindent fenyőmaggal készítenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá