Párizsi süveg recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 12 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4-5 dkg darált dió
A krémhez:
- 15 dkg cukor
- 0,75 dl víz
- 22,5 dkg vaj
- 7,5 dkg holland kakaópor
A bevonáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- dió apróra vágva
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb 10-12 perc 180 fokon),majd hagyjuk kihűlni (40 korong lett ebből az adagból).
A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk. Ha a cukor elolvad ,hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport,majd ezzel együtt még egy percig főzzük. Kevergetve teljesen kihűtjük.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat és géppel kihabosítjuk.
Nyomózsákba töltjük a kész krémet és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle.
Hűtőbe tesszük dermedni, majd, ha megdermedt megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban.
A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »