Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos pite recept

Paradicsomos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt+ kb 5 ek-nyi
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek cukor
    • 10 ek étolaj
    • 1 csomag szalalkáli
    • 1 kis doboz sűrített paradicsom

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 18 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor vagy pár csepp vanília eszencia
    • 15 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a 35 dkg liszttel, melyhez ha már összeállt a tészta további , kb. 5 ek. lisztet adunk, fokozatosan adagolva, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.

    20 percet pihentetjük, majd 3 lapot sütünk belőle, sütőlapon vagy egy tepsi hátulján. A tepsit minden sütés előtt enyhén margarinoztam és liszteztem.

    Sütési hőfok: 175 C° és kb. 10 perc alatt kész egy lap.

    Míg hűlnek a lapjaink, addig elkészítjük a krémet.
    Kevés tejben, némi cukorral kikeverjük a pudingokat és a többi tejhez adva a maradék cukorral és vaníliás cukorral, kis lángos, sűrűn kevergetve, készre főzzük.

    Amikor kihűlt, a puha margarint is hozzáadjuk és géppel összedolgozzuk. Két lapra kell beosztanunk a mennyiséget.  Az alsó és a második rétegre kerül krém.

    A felsőt pedig porcukorral szórjuk (ebben az esetben szeletelés után másnap)vagy csokimázzal(1 tábla bevonó+ 2 ek. olaj) vonjuk be még frissen,
    majd másnapig hűvös helyen pihentetjük, hogy a szalalkáli végezze a dolgát.

    Tetszőleges formára szeleteljük.
    Másnap már Isteni puha!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá