Paradicsomos pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt+ kb 5 ek-nyi
  • 3 egész tojás
  • 10 ek cukor
  • 10 ek étolaj
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 18 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor vagy pár csepp vanília eszencia
  • 15 dkg margarin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a 35 dkg liszttel, melyhez ha már összeállt a tészta további , kb. 5 ek. lisztet adunk, fokozatosan adagolva, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.

20 percet pihentetjük, majd 3 lapot sütünk belőle, sütőlapon vagy egy tepsi hátulján. A tepsit minden sütés előtt enyhén margarinoztam és liszteztem.

Sütési hőfok: 175 C° és kb. 10 perc alatt kész egy lap.

Míg hűlnek a lapjaink, addig elkészítjük a krémet.
Kevés tejben, némi cukorral kikeverjük a pudingokat és a többi tejhez adva a maradék cukorral és vaníliás cukorral, kis lángos, sűrűn kevergetve, készre főzzük.

Amikor kihűlt, a puha margarint is hozzáadjuk és géppel összedolgozzuk. Két lapra kell beosztanunk a mennyiséget.  Az alsó és a második rétegre kerül krém.

A felsőt pedig porcukorral szórjuk (ebben az esetben szeletelés után másnap)vagy csokimázzal(1 tábla bevonó+ 2 ek. olaj) vonjuk be még frissen,
majd másnapig hűvös helyen pihentetjük, hogy a szalalkáli végezze a dolgát.

Tetszőleges formára szeleteljük.
Másnap már Isteni puha!