Papagáj szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1 cs csokis pudingpor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs puncsos pudingpor
Csokimáz:
- 1 tábla étcsoki
- 5 dkg vaj
- fél dl étolaj
Elkészítése:
A tojásokat ketté vesszük. A sárgákat elkeverjük a margarinnal és a cukorral, majd a tejfölt is hozzáadjuk.
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük.
Ha a sárgás masszát alaposan összedolgoztuk hozzáadjuk a habot és a lisztet is és eldolgozzuk. A masszát háromfelé vesszük és a részekbe egyenként beledolgozzuk a pudingporokat.
Egy 24*22 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a három különböző masszát felváltva belekanalazzuk.
170 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
A mázhoz valókat gőz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütire csorgatjuk egyenletesen. Ha megszilárdult akkor felszeleteljük és tálalhatjuk. Ízlés szerint díszíthetjük még tejszínhabbal és citromfűvel.