Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Papagáj szelet recept

Papagáj szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg liszt
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 cs csokis pudingpor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs puncsos pudingpor

    Csokimáz:

    • 1 tábla étcsoki
    • 5 dkg vaj
    • fél dl étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat ketté vesszük. A sárgákat elkeverjük a margarinnal és a cukorral, majd a tejfölt is hozzáadjuk.

    A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük.

    Ha a sárgás masszát alaposan összedolgoztuk hozzáadjuk a habot és a lisztet is és eldolgozzuk. A masszát háromfelé vesszük és a részekbe egyenként beledolgozzuk a pudingporokat.

    Egy 24*22 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a három különböző masszát felváltva belekanalazzuk.

    170 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

    A mázhoz valókat gőz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütire csorgatjuk egyenletesen. Ha megszilárdult akkor felszeleteljük és tálalhatjuk. Ízlés szerint díszíthetjük még tejszínhabbal és citromfűvel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá