Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Papagáj szelet recept

Papagáj szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 35 dkg porcukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 csokoládés pudingpor
    • 1 vaníliás pudingpor
    • 1 puncs pudingpor
    • 2 db őzgerinc forma
    • vaj és liszt a forma kikenéséhez

    A mázhoz:

    • 10 dkg tortabevonó csokoládé
    • 1 ek étolaj

    A díszítéshez:

    • színes cukor

    Elkészítése:
    A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük.
    A lisztbe egy csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk.
    Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük és a habosra kevert tojássárgájás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk.
    Az egyikbe csokoládés,a másikba vaníliás,a harmadikba a puncsos pudingport keverjük. Kivajazott,kilisztezett őzgerincbe kanalanként felváltva adagoljuk,a végén egy kicsit összerázzuk.
    180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
    A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt süteményt bevonjuk. Színes cukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá