Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Papagáj szelet recept

Papagáj szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 csokis pudingpor
    • 1 vaníliás pudingpor
    • 1 puncs pudingpor

    Máz:

    • 10 dkg tortabevonó csoki
    • 2 evőkanál étolaj

    Díszítéshez:

    • dekor cukor

    Elkészítése:

    Margarint, porcukrot, tojások sárgáját habosra keverjük. A lisztbe csipet sót, 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások felvert fehérjét a tojássárgás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva. Az így kapott tésztát 3 részre osszuk. Az egyikbe a csokis, a másikba a vaníliás, a harmadikba a puncsos pudingport keverjük.

    Két őzgerincformát kikenünk vajjal,liszttel és belekanalazzuk felváltva a tésztát . A végén kicsit összerázzuk,hogy jobban összekeveredjenek a színek. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül.
    A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a kihűlt sütit. Színes cukorral megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá