Panettone recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj olvasztott, de nem meleg
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg mazsola
- 5-5 dkg narancs és citromhéj vagy bármilyen cukrozott gyümölcs (én aszalt sárgadinnyét és áfonyát is tettem bele)
Tetejére:
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, majd egy órán át kelesztjük.
Addig előkerítünk egy formát, ami alkalmas lesz a sütéshez. Keressünk egy kb 18 cm átmérőjű fazekat, tortaformát amit a sütőbe is betehetünk. A lényeg, hogy legalább 20 cm magas legyen. Ha nincs ilyenünk, akkor hajtogassunk sütőpapírt, amivel megmagasíthatjuk az edény peremét. A formát alaposan kivajazzuk, a sütőpapírt is jól kenjük ki.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkára borítjuk és enyhén átgyúrjuk. A formába tesszük és újra a duplájára kelesztjük. A tetejét kereszt alakban bevágjuk és előmelegített sütőben az alcsó rácson 210 fokon 10 percig sütjük, majd csökkentjük a hőmérsékletet 165 fokra és további 35 percig sütjük.
Ekkor kivesszük és a vágás mentén a vaníliás cukorral összekevert olvasztott vajjal gazdagon meglocsoljuk és kb 15 percre visszatoljuk.
A panettone kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »