Palota kocka recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
Túrós réteg:
- 45 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 tk vanília aroma
Pudingos réteg:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl rostos őszibaracklé (100%-os)
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Díszítés:
- tortadara (csokoládés)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsi aljába szabott sütőpapírt teszünk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.
Beleszórjuk apránként a cukrot, és tovább habosítjuk. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne.
Végül a tojások sárgáját is belekeverjük egyesével. Még kb. 3 percig hagyjuk a gépet dolgozni.
A lisztet óvatosan keverjük bele, egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a beledolgozott levegőtől.
Beleöntjük a tepsibe a tésztát, és elsimítjuk.
Mérsékelt hőfokon sütjük készre kb. 25 perc alatt a piskótát. Rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, és ízesítjük a vaníliával, majd beledolgozzuk robotgéppel a túrót is. Rákenjük a piskótára egyenletesen a túrós krémet, és hűtőbe tesszük.
A pudingot a gyümölcslével sűrűre főzzük, és hagyjuk kicsit hűlni. A túrókrém tetejére simítjuk a pudingot, és ismét hűtőbe tesszük.
A tejszínhabot is kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és a megszilárdult puding tetejére simítjuk, majd megszórjuk tortadarával.
Kockára vágva kínáljuk.
Tipp:
A sütemény egyáltalán nem édes, pont kellemes. Ha valaki édesszájú, akkor a pudinghoz és a tejszínhabhoz is adhat cukrot, de szerintem nem szükséges.
A palota kocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 12 g