Palota kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Palota kocka

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt

Túrós réteg:

  • 45 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 tk vanília aroma

Pudingos réteg:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl rostos őszibaracklé (100%-os)

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Díszítés:

  • tortadara (csokoládés)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsi aljába szabott sütőpapírt teszünk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.

Beleszórjuk apránként a cukrot, és tovább habosítjuk. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne.

Végül a tojások sárgáját is belekeverjük egyesével. Még kb. 3 percig hagyjuk a gépet dolgozni.
A lisztet óvatosan keverjük bele, egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a beledolgozott levegőtől.

Beleöntjük a tepsibe a tésztát, és elsimítjuk.

Mérsékelt hőfokon sütjük készre kb. 25 perc alatt a piskótát. Rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

A porcukrot a vajjal habosra keverjük, és ízesítjük a vaníliával, majd beledolgozzuk robotgéppel a túrót is. Rákenjük a piskótára egyenletesen a túrós krémet, és hűtőbe tesszük.

A pudingot a gyümölcslével sűrűre főzzük, és hagyjuk kicsit hűlni. A túrókrém tetejére simítjuk a pudingot, és ismét hűtőbe tesszük.

A tejszínhabot is kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és a megszilárdult puding tetejére simítjuk, majd megszórjuk tortadarával.

Kockára vágva kínáljuk.

Tipp:

A sütemény egyáltalán nem édes, pont kellemes. Ha valaki édesszájú, akkor a pudinghoz és a tejszínhabhoz is adhat cukrot, de szerintem nem szükséges.