Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pálmalepény recept

Pálmalepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 12 dkg margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dkg rétesliszt
    • 13 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 ek tej
    • csipet só

    Krém:

    • 20 dkg dió
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 7 ek lekvár

    Elkészítése:

    A margarint a porcukorral habosra keverjük és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belekeverjük a kétféle lisztet, sütőport, tejet és a sót.

    Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk és bőven megkenjük lekvárral. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Közben felverjük a tojások fehérjét és a kemény habba beleforgatjuk a cukrozott diót. Rásimítjuk a lekvárra a diós masszát.

    Előmelegített sütőben először 100 fokon 10 percig sütjük, majd 150 fokon 20 percig sütjük és ismét 100 fokon, amíg teljesen meg nem sül.

    Kivesszük a sütőből, amikor kihűlt, lisztezett deszkára borítjuk. 10 perc múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül. Kör alakú szaggatóval kiszúrjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá