Pálmalepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 6 tojás sárgája
  • 2 dkg rétesliszt
  • 13 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek tej
  • csipet só

Krém:

  • 20 dkg dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 tojásfehérje
  • 7 ek lekvár

Elkészítése:

A margarint a porcukorral habosra keverjük és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belekeverjük a kétféle lisztet, sütőport, tejet és a sót.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk és bőven megkenjük lekvárral. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Közben felverjük a tojások fehérjét és a kemény habba beleforgatjuk a cukrozott diót. Rásimítjuk a lekvárra a diós masszát.

Előmelegített sütőben először 100 fokon 10 percig sütjük, majd 150 fokon 20 percig sütjük és ismét 100 fokon, amíg teljesen meg nem sül.

Kivesszük a sütőből, amikor kihűlt, lisztezett deszkára borítjuk. 10 perc múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül. Kör alakú szaggatóval kiszúrjuk.