Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paleo zserbó recept

Paleo zserbó
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis doboz cocomas
    • 4 ek “cukor” /Xillit, erithrit /
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 kis doboz cocomasból 1,2 dl vízben 2 ek cocomas feloldva
    • 2 ek lenmagliszt
    • 1 ek lenmagpehely
    • 2 ek szezámlisz
    • 2 ek bármilyen paleo liszt
    • 1 csapott kk szódabikarbóna

    Töltelék:

    • 2 pohár darált dió
    • 3 púpozott ek “cukor”
    • a megmaradt cocomas
    • 1,2 dl víz
    • 3 púpozott ek kókuszzsír
    • reszelt citromhéj
    • kis üveg /2 dl/ cukormentes kajszibaracklekvár

    Tetejére:

    • 2 tábla 70-80%-os csoki
    • 1 kk kókuszszír
    • 1 kk cocomas

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojást a folyékony anyagokkal /olaj, oldott cocomas/ és a “cukorral” felverjük jó habosra. Amikor ez kész, beletesszük a szódabikarbónát, ezzel is kicsit verjük, majd hozzáadjuk a szárazanyagokat.
    Kicsit hagyjuk állni, mert a lisztek megdagadnak benne. Ne legyen túl folyós. 1 nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beletesszük a tésztát.

    180 fokon kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba). Ne szárítsuk ki! Ha kész, hagyjuk kihűlni.

    Töltelék:

    A megmaradt cocomast 1,2 dl vízzel és 3 púpozott ek kókuszzsírral felmelegítjük, megolvasztjuk. A “cukros” darált diót belekeverjük, sűrűre főzzük (kb. 15 perc), de lágy, kenhető legyen az állaga! Kevés citromhéjat reszelünk bele, félretesszük hűlni 20 percre.

    Összeállítás:

    A tésztát 3 egyenlő részre vágjuk.
    Közben gőz felett felolvasztjuk a csokit a hozzávalókkal együtt. Amíg olvad, a legalsó tésztát megkenjük a diós töltelékkel.
    Rátesszük a második lapot , azt megkenjük a lekvárral, majd jön a harmadik lap.

    Ennek tetejére kenjük rá szépen egy nagy késsel vagy kenőlapáttal a csokimázat. Hideg helyre tesszük, és hagyjuk összeérni legalább 1 napot. Minél tovább áll, annál finomabb lesz. Jó étvágyat hozzá !

    Tipp:

    1 napig hűtőben pihentessük, majd szeletelés előtt fél órával vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékleten picit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá