Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojást a folyékony anyagokkal /olaj, oldott cocomas/ és a “cukorral” felverjük jó habosra. Amikor ez kész, beletesszük a szódabikarbónát, ezzel is kicsit verjük, majd hozzáadjuk a szárazanyagokat.
Kicsit hagyjuk állni, mert a lisztek megdagadnak benne. Ne legyen túl folyós. 1 nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beletesszük a tésztát.
180 fokon kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba). Ne szárítsuk ki! Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A megmaradt cocomast 1,2 dl vízzel és 3 púpozott ek kókuszzsírral felmelegítjük, megolvasztjuk. A “cukros” darált diót belekeverjük, sűrűre főzzük (kb. 15 perc), de lágy, kenhető legyen az állaga! Kevés citromhéjat reszelünk bele, félretesszük hűlni 20 percre.
A tésztát 3 egyenlő részre vágjuk.
Közben gőz felett felolvasztjuk a csokit a hozzávalókkal együtt. Amíg olvad, a legalsó tésztát megkenjük a diós töltelékkel.
Rátesszük a második lapot , azt megkenjük a lekvárral, majd jön a harmadik lap.
Ennek tetejére kenjük rá szépen egy nagy késsel vagy kenőlapáttal a csokimázat. Hideg helyre tesszük, és hagyjuk összeérni legalább 1 napot. Minél tovább áll, annál finomabb lesz. Jó étvágyat hozzá !
1 napig hűtőben pihentessük, majd szeletelés előtt fél órával vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékleten picit.