Paleo zserbó

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Paleo zserbó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 3 tojás
  • 1 kis doboz cocomas
  • 4 ek “cukor” /Xillit, erithrit /
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kis doboz cocomasból 1,2 dl vízben 2 ek cocomas feloldva
  • 2 ek lenmagliszt
  • 1 ek lenmagpehely
  • 2 ek szezámlisz
  • 2 ek bármilyen paleo liszt
  • 1 csapott kk szódabikarbóna

Töltelék:

  • 2 pohár darált dió
  • 3 púpozott ek “cukor”
  • a megmaradt cocomas
  • 1,2 dl víz
  • 3 púpozott ek kókuszzsír
  • reszelt citromhéj
  • kis üveg /2 dl/ cukormentes kajszibaracklekvár

Tetejére:

  • 2 tábla 70-80%-os csoki
  • 1 kk kókuszszír
  • 1 kk cocomas

Elkészítése:

Tészta:

A tojást a folyékony anyagokkal /olaj, oldott cocomas/ és a “cukorral” felverjük jó habosra. Amikor ez kész, beletesszük a szódabikarbónát, ezzel is kicsit verjük, majd hozzáadjuk a szárazanyagokat.
Kicsit hagyjuk állni, mert a lisztek megdagadnak benne. Ne legyen túl folyós. 1 nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beletesszük a tésztát.

180 fokon kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba). Ne szárítsuk ki! Ha kész, hagyjuk kihűlni.

Töltelék:

A megmaradt cocomast 1,2 dl vízzel és 3 púpozott ek kókuszzsírral felmelegítjük, megolvasztjuk. A “cukros” darált diót belekeverjük, sűrűre főzzük (kb. 15 perc), de lágy, kenhető legyen az állaga! Kevés citromhéjat reszelünk bele, félretesszük hűlni 20 percre.

Összeállítás:

A tésztát 3 egyenlő részre vágjuk.
Közben gőz felett felolvasztjuk a csokit a hozzávalókkal együtt. Amíg olvad, a legalsó tésztát megkenjük a diós töltelékkel.
Rátesszük a második lapot , azt megkenjük a lekvárral, majd jön a harmadik lap.

Ennek tetejére kenjük rá szépen egy nagy késsel vagy kenőlapáttal a csokimázat. Hideg helyre tesszük, és hagyjuk összeérni legalább 1 napot. Minél tovább áll, annál finomabb lesz. Jó étvágyat hozzá !

Tipp:

1 napig hűtőben pihentessük, majd szeletelés előtt fél órával vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékleten picit.