Paleo karamellás keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 dkg datolya (mag nélkül mérve)
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 0,5 dl forró víz
- 6 dkg kókuszolaj
- 2 ek datolya szirup (lehet méz is)
- 1 tk citromlé
- 3 dkg eritrit
- 15 dkg darált mandula
- 3 dkg nyílgyökérpor
- 3 dkg gesztenyeliszt
- 8 dkg kókuszreszelék darálva
- 1/2 tk sütőpor (paleo)
- 1 tk vaníliás édesítő (eritrit)
- 1/4 tk só
- szeletelt mandula a díszítéshez (el is hagyható)
Elkészítése:
A kimagozott datolyát öntsd fel forró vízzel, add hozzá a kókuszolajat, a datolyaszirupot, hagyd állni 5 percet, majd botmixerrel pürésítsd. Öntsd egy kis fazékba, majd alacsony lángon kevergetve karamellizáld 3-4 percig, de figyelj rá, ne égjen oda.
Húzd le a tűzről, keverd bele a citromlevet, majd az elvegyített száraz hozzávalókat is add hozzá, keverd el. Hagyd langyosra hűlni, majd formázz diónyi kis golyókat, tedd sütőpapíros tepsire, lapítsd el.
A tetejére tehetsz szeletelt mandulát, picit nyomkodd bele. Előmelegített 165 fokos, légkeveréses sütőben süsd kb 10-12 percig, majd rácson hűtsd ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »