Paleo karamellás keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 dkg datolya (mag nélkül mérve)
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 0,5 dl forró víz
- 6 dkg kókuszolaj
- 2 ek datolya szirup (lehet méz is)
- 1 tk citromlé
- 3 dkg eritrit
- 15 dkg darált mandula
- 3 dkg nyílgyökérpor
- 3 dkg gesztenyeliszt
- 8 dkg kókuszreszelék darálva
- 1/2 tk sütőpor (paleo)
- 1 tk vaníliás édesítő (eritrit)
- 1/4 tk só
- szeletelt mandula a díszítéshez (el is hagyható)
Elkészítése:
A kimagozott datolyát öntsd fel forró vízzel, add hozzá a kókuszolajat, a datolyaszirupot, hagyd állni 5 percet, majd botmixerrel pürésítsd. Öntsd egy kis fazékba, majd alacsony lángon kevergetve karamellizáld 3-4 percig, de figyelj rá, ne égjen oda.
Húzd le a tűzről, keverd bele a citromlevet, majd az elvegyített száraz hozzávalókat is add hozzá, keverd el. Hagyd langyosra hűlni, majd formázz diónyi kis golyókat, tedd sütőpapíros tepsire, lapítsd el.
A tetejére tehetsz szeletelt mandulát, picit nyomkodd bele. Előmelegített 165 fokos, légkeveréses sütőben süsd kb 10-12 percig, majd rácson hűtsd ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »