Paleo karamellás keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 dkg datolya (mag nélkül mérve)
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 0,5 dl forró víz
- 6 dkg kókuszolaj
- 2 ek datolya szirup (lehet méz is)
- 1 tk citromlé
- 3 dkg eritrit
- 15 dkg darált mandula
- 3 dkg nyílgyökérpor
- 3 dkg gesztenyeliszt
- 8 dkg kókuszreszelék darálva
- 1/2 tk sütőpor (paleo)
- 1 tk vaníliás édesítő (eritrit)
- 1/4 tk só
- szeletelt mandula a díszítéshez (el is hagyható)
Elkészítése:
A kimagozott datolyát öntsd fel forró vízzel, add hozzá a kókuszolajat, a datolyaszirupot, hagyd állni 5 percet, majd botmixerrel pürésítsd. Öntsd egy kis fazékba, majd alacsony lángon kevergetve karamellizáld 3-4 percig, de figyelj rá, ne égjen oda.
Húzd le a tűzről, keverd bele a citromlevet, majd az elvegyített száraz hozzávalókat is add hozzá, keverd el. Hagyd langyosra hűlni, majd formázz diónyi kis golyókat, tedd sütőpapíros tepsire, lapítsd el.
A tetejére tehetsz szeletelt mandulát, picit nyomkodd bele. Előmelegített 165 fokos, légkeveréses sütőben süsd kb 10-12 percig, majd rácson hűtsd ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









