Paleo karamellás keksz recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 8 dkg datolya (mag nélkül mérve)
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 0,5 dl forró víz
- 6 dkg kókuszolaj
- 2 ek datolya szirup (lehet méz is)
- 1 tk citromlé
- 3 dkg eritrit
- 15 dkg darált mandula
- 3 dkg nyílgyökérpor
- 3 dkg gesztenyeliszt
- 8 dkg kókuszreszelék darálva
- 1/2 tk sütőpor (paleo)
- 1 tk vaníliás édesítő (eritrit)
- 1/4 tk só
- szeletelt mandula a díszítéshez (el is hagyható)
Elkészítése:
A kimagozott datolyát öntsd fel forró vízzel, add hozzá a kókuszolajat, a datolyaszirupot, hagyd állni 5 percet, majd botmixerrel pürésítsd. Öntsd egy kis fazékba, majd alacsony lángon kevergetve karamellizáld 3-4 percig, de figyelj rá, ne égjen oda.
Húzd le a tűzről, keverd bele a citromlevet, majd az elvegyített száraz hozzávalókat is add hozzá, keverd el. Hagyd langyosra hűlni, majd formázz diónyi kis golyókat, tedd sütőpapíros tepsire, lapítsd el.
A tetejére tehetsz szeletelt mandulát, picit nyomkodd bele. Előmelegített 165 fokos, légkeveréses sütőben süsd kb 10-12 percig, majd rácson hűtsd ki.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.