Paleo karamellás keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 dkg datolya (mag nélkül mérve)
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 0,5 dl forró víz
  • 6 dkg kókuszolaj
  • 2 ek datolya szirup (lehet méz is)
  • 1 tk citromlé
  • 3 dkg eritrit
  • 15 dkg darált mandula
  • 3 dkg nyílgyökérpor
  • 3 dkg gesztenyeliszt
  • 8 dkg kókuszreszelék darálva
  • 1/2 tk sütőpor (paleo)
  • 1 tk vaníliás édesítő (eritrit)
  • 1/4 tk só
  • szeletelt mandula a díszítéshez (el is hagyható)

Elkészítése:

A kimagozott datolyát öntsd fel forró vízzel, add hozzá a kókuszolajat, a datolyaszirupot, hagyd állni 5 percet, majd botmixerrel pürésítsd. Öntsd egy kis fazékba, majd alacsony lángon kevergetve karamellizáld 3-4 percig, de figyelj rá, ne égjen oda.

Húzd le a tűzről, keverd bele a citromlevet, majd az elvegyített száraz hozzávalókat is add hozzá, keverd el. Hagyd langyosra hűlni, majd formázz diónyi kis golyókat, tedd sütőpapíros tepsire, lapítsd el.

A tetejére tehetsz szeletelt mandulát, picit nyomkodd bele. Előmelegített 165 fokos, légkeveréses sütőben süsd kb 10-12 percig, majd rácson hűtsd ki.