Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos krémszelet recept

Őszibarackos krémszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 mokkáskanál sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 kiskanál kakaópor

    A krémhez:

    • 4 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 evőkanál méz
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 evőkanál zselatinpor
    • befőtt vagy friss őszibarack

    A tetejére:

    • befőtt vagy friss őszibarack
    • 1 dl barackbefőtt leve
    • 1 kiskanál zselatinpor

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájákat a cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig kikeverjük; hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután a masszát a kemény habbá vert tojásfehérjékbe lazítjuk. Elfelezzük a tésztát és az egyik felébe óvatosan beleforgatjuk a kakaóport.

    A kétfajta tésztát külön-külön két kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészültek lehúzzuk róluk a sütőpapírt és kihűtjük.

    A kihűlt, sárga piskótalapot visszatesszük a tepsibe, és a tetejét kirakjuk vékony szeletekre vágott őszibarackra. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a mézet, a reszelt citromhéjat, a fél dl forró vízben feloldott zselatint és elkeverjük az egészet. A barackos tésztára szedjük, elsimítjuk, majd rátesszük a kakaós piskótalapot. Kicsit rányomkodjuk és hűtőben megdermesztjük.

    Végül a tetejét is kirakjuk felszeletelt őszibarackkal, és megkenjük a forró baracklében feloldott zselatinnal. A hűtőbe visszatéve dermesztjük tovább. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá