Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos kedvenc recept

Őszibarackos kedvenc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 10 dkg margarin
    • 0,5 dl víz
    • csipet só

    Feltéthez:

    • 1 ek gríz
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg kristály cukor
    • 1 pohár tejföl
    • 1 vaníliás cukor vagy 1 kk vanília aroma
    • 1 ek liszt

    Elkészítése:

    A tésztához valókat gyorsan kézzel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük egy félórára. Az idő leteltével a tésztát egy 24 cm átmérőjű jénai vagy tepsi közepére tesszük, és kézzel elegyengetjük, úgy hogy a peremére is jusson a tésztából.

    Erre a tésztára rászórjuk a grízt és arra rakjuk a meghámozott felszeletelt őszibarackot.

    A tojást villával kicsit felverjük, majd beletesszük, a cukrot, a vaníliát és a kanál lisztet. Ezt összekeverjük, majd a pohár tejfölt is belekeverjük, a ezt öntjük a gyümölcs tetejére.

    Előre melegített sütőben 180◦C-on addig sütjük még egyenletes világos barna nem lesz (kb. 40 perc, sütőtől függ gázban, hamarabb villanyban tovább sül).

    Tipp:

    Készíthető más gyümölccsel is én még körtével szoktam.

    Variálható úgy hogy a tojás fehérjét keményre felverjük a cukor felével, (de ekkor 4 egész tojást használok )A másik felével a tojás sárgát kavarjuk ki ebbe tesszük a lisztet és a tejfölt és ezt kavarjuk össze . Majd az egészet ráöntjük a gyümölcsökre. Ebben az estben alacsonyabb hőfokon sütjük és tovább.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá