Őszibarackos galette recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1-2 ek tejföl
- 1 ek hideg víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék:
- 4-5 őszibarack
- 2-3 marék dió
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tészta lekenéséhez
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a csipet sóval, majd a hideg vajjal morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (A tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet nem kell mind,)
Ezután csomagoljuk be fóliába, és tegyük be a hűtőbe legalább 30 percre.
Közben elő lehet készíteni a tölteléket és az őszibarackot.
A diót egy teflon serpenyőben állandó kevergetés mellett pörköljük aranybarnára. Ezután hűtsük ki, majd daráljuk le.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a darált diót is.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra. Vágjunk ki belőle négy egyforma nagyságú kört. (Én egy fedőt tettem a tésztára, és azt vágtam körbe.)
A tésztakörök közepére kenjük rá a mascarponés-diós tölteléket, majd helyezzük rá a felszeletelt őszibarackot. Ezután az üresen maradt tésztát hajtogassuk fel a töltelékre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött tésztákat. Kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg darabolt dióval.
Tegyük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, hogy szép aranybarnára süljön a tészta. (Én légkeverés 150 fokon, 25 percig sütöttem.)
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
A Őszibarackos galette kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »