Őszibarackos cobbler recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor
- 1 kk sütőpor
- 1 mk fahéj
- 10 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl habtejszín
- csipet só
Gyümölcsös réteghez:
- 60 dkg őszibarack
- 3 csapott ek étkezési keményítő
- 2 ek cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 10 dkg durvára tört dió
- 1 ek cukor (a tetejére a szóráshoz!)
Elkészítése:
A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni.
Előkészítjük az őszibarackot, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe és a kivajazott tálunkba tesszük.
A tésztából diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre sorakoztatjuk. Durvára tört diós cukros keverékkel meghintjük. A tészta gömbök sütés közben megnőnek nem baj ha szellősen tesszük őket.
Meghintjük cukor-dió keverékkel és előmelegített sütőben 175 fokon, 25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük. Már langyosan is kanalazhatjuk, de igazán hidegen finom és akkor szépen szeletelhető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »