Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszi szivárvány szelet recept

Őszi szivárvány szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 dl tej
    • 1 tk szalalkáli
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor

    Krémhez:

    • 3 tasak vaníliás pudingpor
    • 7 ek porcukor
    • 1 l tej
    • 15 dkg vaj
    • 2,5 dl habtejszín
    • 3 csepp ételfesték (zöld, piros, sárga)

    Tetejére:

    • 20 dkg fehér csokoládé

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
    A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként késhegynyi vastagságú lapokat nyújtunk.

    A lapokat egyenként közepes tepsi hátán, 180 fokos sütőben megsütjük.

    Krém készítése:

    A tej negyed részét felforraljuk. A maradék tejbe belekeverjük a pudingporokat, és a felforrt tejbe keverjük.

    A vajat kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingos krémbe keverjük.
    A tejszínt keményre felverjük, és a krémhez vegyítjük.

    3 részre osztjuk, 3 féle ételfestékkel megszínezzük, majd összeállítjuk a sütit.

    Összeállítás:

    Az első lapra kenjük a zöld krémet, erre jön egy lap, majd a sárga krém, ismét egy lap, piros krém, és befedjük az utolsó lappal.

    A fehér csokoládét felolvasztjuk 1 ek olajjal, és befedjük vele a sütit.

    Tortadarával megszórjuk.

    A Őszi szivárvány szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 278 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá