Őszi szivárvány szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 tk szalalkáli
  • 2 tojás
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor

Krémhez:

  • 3 tasak vaníliás pudingpor
  • 7 ek porcukor
  • 1 l tej
  • 15 dkg vaj
  • 2,5 dl habtejszín
  • 3 csepp ételfesték (zöld, piros, sárga)

Tetejére:

  • 20 dkg fehér csokoládé

Elkészítése:

Tészta készítése:

A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként késhegynyi vastagságú lapokat nyújtunk.

A lapokat egyenként közepes tepsi hátán, 180 fokos sütőben megsütjük.

Krém készítése:

A tej negyed részét felforraljuk. A maradék tejbe belekeverjük a pudingporokat, és a felforrt tejbe keverjük.

A vajat kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingos krémbe keverjük.
A tejszínt keményre felverjük, és a krémhez vegyítjük.

3 részre osztjuk, 3 féle ételfestékkel megszínezzük, majd összeállítjuk a sütit.

Összeállítás:

Az első lapra kenjük a zöld krémet, erre jön egy lap, majd a sárga krém, ismét egy lap, piros krém, és befedjük az utolsó lappal.

A fehér csokoládét felolvasztjuk 1 ek olajjal, és befedjük vele a sütit.

Tortadarával megszórjuk.