Oroszkrém kocka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek étolaj
- 5 ek víz
Krém hozzávalói:
- 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 9 dl tej
- 20 dkg cukor
- 1 dl víz
- rum
- 1 csomag mazsola (elhagyható)
- 3 dl habtejszín,
- 2 tk zselatin
- kandírozott narancshéj
Díszítés:
- 2 dl habtejszín
- kandírozott narancshéj
- olvasztott csoki
Elkészítése:
Piskóta készítése:
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztbe belekeverjük a sütőport. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá. Ezután jól összekeverjük a tojássárgáját a cukrokkal, hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ebbe a tojásos keverékbe felváltva tesszük bele a lisztet és a kemény habot. Óvatosan keverjük, hogy a hab ne essen össze, így egy nagyon laza tésztát kapunk. Előmelegített sütőben 180 fokon két lapot sütünk. Amíg a tészta sül, elkészíthetjük a krémet.
Krém:
A tejből és a cukorból sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. A kandírozott narancshéjat és a rumban áztatott mazsolát is belekeverjük a kihűlt pudingba.
A zselatint vízben feloldjuk, és a pudinghoz keverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, majd belekeverjük a zselatinos pudingba, és megint összekeverjük.
Összeállítás:
Az első tésztát megkenjük a pudingos krém 1/3 részével, és ráhelyezzük a tetejét, és a maradék krémmel bekenjük.
A díszítéshez a habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a krém tetejére kenjük, ízlés szerint díszítjük a tortát, akár narancs szeletekkel is.
Tipp:
Ha cukrászhabot (növényi tejszín) használunk, megfelelő keménységűre tudjuk felverni, azonban ha állati eredetű tejszínhabbal dolgozunk, 1-1 csomag habfixálót keverjünk a habhoz, hogy megfelelő tartása legyen.