Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém kocka recept

Oroszkrém kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 25 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 ek étolaj
    • 5 ek víz

    Krém hozzávalói:

    • 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 9 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 1 dl víz
    • rum
    • 1 csomag mazsola (elhagyható)
    • 3 dl habtejszín,
    • 2 tk zselatin
    • kandírozott narancshéj

    Díszítés:

    • 2 dl habtejszín
    • kandírozott narancshéj
    • olvasztott csoki

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztbe belekeverjük a sütőport. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá. Ezután jól összekeverjük a tojássárgáját a cukrokkal, hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ebbe a tojásos keverékbe felváltva tesszük bele a lisztet és a kemény habot. Óvatosan keverjük, hogy a hab ne essen össze, így egy nagyon laza tésztát kapunk. Előmelegített sütőben 180 fokon két lapot sütünk. Amíg a tészta sül, elkészíthetjük a krémet.

    Krém:

    A tejből és a cukorból sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. A kandírozott narancshéjat és a rumban áztatott mazsolát is belekeverjük a kihűlt pudingba.

    A zselatint vízben feloldjuk, és a pudinghoz keverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, majd belekeverjük a zselatinos pudingba, és megint összekeverjük.

    Összeállítás:

    Az első tésztát megkenjük a pudingos krém 1/3 részével, és ráhelyezzük a tetejét, és a maradék krémmel bekenjük.

    A díszítéshez a habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a krém tetejére kenjük, ízlés szerint díszítjük a tortát, akár narancs szeletekkel is.

    Tipp:

    Ha cukrászhabot (növényi tejszín) használunk, megfelelő keménységűre tudjuk felverni, azonban ha állati eredetű tejszínhabbal dolgozunk, 1-1 csomag habfixálót keverjünk a habhoz, hogy megfelelő tartása legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá