Oroszkrém kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek étolaj
  • 5 ek víz

Krém hozzávalói:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 9 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • rum
  • 1 csomag mazsola (elhagyható)
  • 3 dl habtejszín,
  • 2 tk zselatin
  • kandírozott narancshéj

Díszítés:

  • 2 dl habtejszín
  • kandírozott narancshéj
  • olvasztott csoki

Elkészítése:

Piskóta készítése:

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztbe belekeverjük a sütőport. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá. Ezután jól összekeverjük a tojássárgáját a cukrokkal, hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ebbe a tojásos keverékbe felváltva tesszük bele a lisztet és a kemény habot. Óvatosan keverjük, hogy a hab ne essen össze, így egy nagyon laza tésztát kapunk. Előmelegített sütőben 180 fokon két lapot sütünk. Amíg a tészta sül, elkészíthetjük a krémet.

Krém:

A tejből és a cukorból sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. A kandírozott narancshéjat és a rumban áztatott mazsolát is belekeverjük a kihűlt pudingba.

A zselatint vízben feloldjuk, és a pudinghoz keverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, majd belekeverjük a zselatinos pudingba, és megint összekeverjük.

Összeállítás:

Az első tésztát megkenjük a pudingos krém 1/3 részével, és ráhelyezzük a tetejét, és a maradék krémmel bekenjük.

A díszítéshez a habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a krém tetejére kenjük, ízlés szerint díszítjük a tortát, akár narancs szeletekkel is.

Tipp:

Ha cukrászhabot (növényi tejszín) használunk, megfelelő keménységűre tudjuk felverni, azonban ha állati eredetű tejszínhabbal dolgozunk, 1-1 csomag habfixálót keverjünk a habhoz, hogy megfelelő tartása legyen.