Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Orléans-i szelet recept

Orléans-i szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 5 dkg darált dió

    Töltéshez:

    • 50 dkg ribizlizselé

    Mázhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 1 citrom leve
    • 3-4 csepp puncsaroma

    Elkészítése:

    A porcukrot a citromlével, aromával szép fényesre kikeverjük és félretesszük.

    A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, ha szükséges pici tejjel lágyítjuk. 3 részre osztjuk és lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk 25*30 cm-es téglalappá.

    Az egyik lapot papírral bélelt sütőlapra vagy tepsibe tesszük és megkenjük a zselével, erre kerül a második lap, megint zselé, majd a harmadik lap.

    170 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után elkészítjük a mázat. A porcukrot a citromlével, aromával szép fényesre kikeverjük és rásimítjuk a sütemény tetejére, majd dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá