Orléans-i szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg darált dió

Töltéshez:

  • 50 dkg ribizlizselé

Mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 3-4 csepp puncsaroma

Elkészítése:

A porcukrot a citromlével, aromával szép fényesre kikeverjük és félretesszük.

A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, ha szükséges pici tejjel lágyítjuk. 3 részre osztjuk és lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk 25*30 cm-es téglalappá.

Az egyik lapot papírral bélelt sütőlapra vagy tepsibe tesszük és megkenjük a zselével, erre kerül a második lap, megint zselé, majd a harmadik lap.

170 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után elkészítjük a mázat. A porcukrot a citromlével, aromával szép fényesre kikeverjük és rásimítjuk a sütemény tetejére, majd dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.